Ani dědeček mého kamaráda si nepamatoval, že by se někdy zavřely hospody. Dokonce ani za války ne.“ To prohlásil ředitel svijanského pivovaru Roman Havlík, když narážel soudek Svátečního kroužkovaného ležáku. Stalo se tak symbolicky v den, kdy se do interiérů restaurací opět mohli vrátit hosté.
Limitovanou edici u příležitosti znovuotevření hospod uvařil zdejší sládek Petr Menšík. „Původně jsme chtěli sváteční ležák připravit na Velikonoce, jenže ty letos bohužel vůbec nebyly. Zato my měli ve sklepě pivo a přemýšleli, co s ním. Vzpomněl jsem si na starou technologii, která se dělala v minulém století při zavážení piva na horské chaty. Bylo to ještě před začátkem zimy a dokázala zabránit tomu, aby se pivo v sudech zkazilo,“ popsal sládek... Setkání s novináři při příležitosti představení Svátečního kroužkovaného ležáku proběhlo v restauraci ve Svijanech a Temper u toho nemohl chybět.